Canviaran els llums del camp de futbol per estalviar un 40% del consum actual

L’Ajuntament de Palafolls ha tret a licitació el canvi de les lluminàries del camp de futbol amb un pressupost base de 37.000€.

Actualment el camp de futbol té 4 torres d’il·luminació amb 6 llumeneres de 2.000 watts de potència cada una, el que suposa un consum de 48.000 watts quan els llums estan en marxa.

El camp municipal de futbol és un dels equipaments esportius més usats del nostre municipi. Durant la temporada acull entrenaments cada tarda i fins la nit, mentre que els caps de setmana hi ha competicions pràcticament durant tot el dia.

Aquest ús intensiu fa que el consum energètic, durant les hores de foscor, sigui molt gran.

Per tot plegat el consistori vol canviar les lluminàries per unes de tecnologia led cosa que permetrà ser més eficient i aconseguir reduir la despesa en un 40%, segons càlculs del propi ajuntament.

Aquestes noves lluminàries, a més, es podran controlar remotament amb un aplicatiu mòbil i tindran 6 escenes programables, per permetre adaptar la llum a cada necessitat del camp de futbol.

Ara fa uns dies, el ple de l’Ajuntament aprovava augmentar en un 50% la previsió de despesa energètica del consistori després que les factures s’hagin disparat enguany. El consistori fa mesos que treballa en instal·lar plaques solars en alguns edificis municipals per l’autoconsum i per reduir la factura elèctrica d’altres equipaments, amb la compensació. Amb aquesta actuació al camp de futbol, a banda de reparar algunes lluminàries espatllades, també es busca ser més eficient i reduir el consum energètic i, així, de retruc, la factura elèctrica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics