El Maresme consolida la recuperació econòmica després de la Covid

Foto: CCM

La recuperació econòmica a la província de Barcelona que es va iniciar el 2021 després de la pandèmia es va consolidar al llarg del 2022 quan bona part dels indicadors van recuperar els nivells anteriors a la crisi de la Covid-19. Així s’indica a l’Informe econòmic local de la província de Barcelona 2023 de la Diputació que també inclou les dades de cadascuna de les comarques.

En el cas del Maresme, la nostra comarca ha experimentat una evolució positiva dels indicadors socioeconòmics analitzats durant el 2022, tot i que aquests no són tan dinàmics com els del conjunt de la província. L’únic del indicadors que sí que ha notat un gran canvi és l’atur que ha disminuït un 6’7% per sobre del conjunt de la província (-4’3%).

Els altres indicadors han crescut lleugerament, com l’ocupació registrada resident a la comarca  en un 2’1%, respecte el 2’6% que ha crescut a la província de Barcelona. Els llocs de treball al Maresme també presenten un dinamisme moderat amb un augment d’un 2,2% (3,0% a la província), centrat, sobretot, en la modalitat de treball assalariat (2,9%). 

L’informe també mostra que, entre les activitats econòmiques que guanyen més llocs de treball, destaquen els serveis d’allotjament i sobretot les activitats administratives d’oficina. El nombre d’empreses, però, creix tímidament (0,1%) una xifra que va en línia amb la mitjana provincial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics