URGENT

El govern preveu apujar l’IBI, el casal s’estiu, la llar d’infants i l’escola de música

Compartiu aquesta història

Aquest dijous està previst que se celebri el ple d’ordenances de l’Ajuntament de Palafolls, en el que s’haurà de decidir la modificació dels impostos i taxes municipals de cara al proper any. 

El govern d’Esquerra, en minoria, ha preparat una proposta en la que preveu augmentar alguns impostos i taxes d’alguns serveis municipals per tal de poder compensar la pèrdua d’ingressos.

En els darrers anys, el consistori ha deixat d’ingressar l’IBI de l’autopista del Maresme, entorn a uns 300.000€, i també ha baixat dràsticament l’ingrès per plusvàlues després d’un canvi jurídic. Això obliga al consistori a buscar ingressos per mantenir serveis

En declaracions a aquesta emissora l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha explicat que es preveu augmentar la quota dels serveis que són manifestament deficitaris i que no són universals, com ara el casal d’estiu municipal, l’escola de música o la llar d’infants.

Igualment l’alcalde explica que també caldrà retorcar l’IBI, l’impost que més diners aporta a les arques municipals i que paga cada llar del poble en funció del seu valor catastral.

Alemany, però, no ha volgut avançar quina és la proposta d’augment en aquests impostos i taxes municipals.

De fet, encara s’està en converses amb la resta de formacions del consistori per intentar arribar a un acord.

Ja s’han mantingut algunes reunions amb les dues formacions de l’oposició, que ara estudien la proposta del govern.

Ara bé, aquest proper dijous podria no arribar-se a debatre les ordenances municipals, ja que el punt haurà d’entrar d’urgència a l’ordre del dia i, en casos així, primer caldrà votar-ne la urgència. 

Avui, l’oposició ja ha evitat tractar el tema després de votar en contra de la urgència en la comissió informativa prèvia al ple de dijous.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics