Blanes recorda a Esteban 10 anys després de la seva mort

L’artista blanenc Esteve Baltrons, conegut internacionalment com Esteban de Balt, va morir fa just 10 anys i Blanes ha volgut recordar la figura d’aquest cantant que tenia el concorregut local Los Tarantos a la ciutat. Ho ha fet amb una conferència a càrrec de l’historiador local, Aitor Roger, que sota el nom de  ‘Blanes, terra d’artistes’, ha centrat la segona part en la figura d’Esteban.

Es va recordar la infantesa de Baltrons a la ciutat com a participant del cor de la parròquia de Santa Maria i el seu salt primer a Barcelona, on va cantar al Molino del Paral·lel. Durant aquella època també va actuar a d’altres conegudes sales com ara Bolero, Empòrium, Río, o el Teatre Victòria.També va participar com a ballarí en pel·lícules com ‘La Bella Lola’, ‘Altas Variedades’, ‘Hay alguien tras la puerta’, o ‘El rapto de las Sabinas’.

L’any 69 va actuar per primer cop a Alemanya, on va iniciar una carrera com a cantant amb cançons en castellà i alemany i com actor en diferents films.  L’Esteban de Balt també va obtenir l’èxit i la popularitat –sobretot com a latin lover- a d’altres països d’Europa: França, Àustria i Alemanya. Pel que, segurament,  era més popular fora que no pas al seu propi país, un fet que sovint el propi cantant lamentava.

A Blanes va tenir obert durant més de trenta anys el local Los Tarantos, sota casa dels pares. Per a molts era el lloc de referència per excel·lència per passar una bona estona gaudint de les cançons, les bromes i la complicitat de l’Esteban i per on van passar artistes com Peret, José Velez o Mari Trini. Els últims anys de la seva vida els va passar a Lloret de Mar, on va obrir un altre local.

A banda d’Esteban, a la xerrada de la setmana passada també es va parlar dels artistes plàstics Antoni Calderó o els germans Josep Ma i Joan Padern o de Rafel Bataller, Joan Roig, Joan Junceda, Joan Llimona i Lluïsa Vidal, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics