Les noves troballes a Els Padrets situen en una data més antiga la fundació de la ciutat romana 

Foto: Ajuntament de Blanes

La setmana passada va finalitzar la segona campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment romà de la penya d’Els Padrets a Blanes, on hi ha la ciutat romana de Blanda. 

Tal com indiquen des de l’Ajuntament de Blanes, després de la feina que es va fer al 2022 i la que s’ha fet al llarg d’aquest 2023, s’ha validat la idea que aquest és un jaciment molt valuós des del punt de vista històric. I, és que s’han descobert noves zones del jaciment, havent-se excavat amb profunditat una part del carrer principal (Cardo, de nord a sud) i del carrer que anava des de la part superior de la ciutat fins al centre d’aquesta (Decumanus, d’est a oest).

També s’han excavat nous edificis que han permès descobrir els primers nivells d’ocupació romana a l’indret perquè s’ha trobat estructures que testimonien la presència de construccions anteriors al traçat que s’havia fet de la ciutat. 

Aquestes construccions, segons han determinat els experts, serien les restes estructurals més antigues de la ciutat, la qual cosa ha permès poder-ho datar amb més exactitud. Més concretament, a la primera meitat del segle I abans de Crist, entre els anys 80-70 a C. Una data que coincideix amb l’època històrica en què els romans estaven duent a terme la fundació de les principals ciutats a Catalunya. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics