Es comença a preparar la quarta edició de la revista Vilelles

Pels volts de Sant Jordi de l’any que ve s’espera poder presentar el quart número de Vilelles, la revista que vol posar en valor el patrimoni i l’entorn del nostre municipi.

Aquests dies s’han posat en marxa la maquinària per tenir a punt els articles, especialment els d’investigació històrica sobre diferents aspectes del nostre municipi.

Segons avança l’arxiver de Palafolls i responsable tècnic de Vilelles, Fèlix Bota, en el proper número hi haurà un reportatges especial sobre la figura d’Antònia Navés, la mestra de l’escola de Palafolls als anys 30.

Just fa uns mesos, exalumnes de Navés van reunir-se a l’Ajuntament per tal d’ajudar a una recerca històrica que es feia a Súria, el poble natal de la mestra. Amb tot plegat es fa un reportatge a la propera revista Vilelles sobre qui fou i quin impacte va tenir aquesta mestre, i el seu marí, Josep Civit a Palafolls.

La figura de Navés no serà l’única que es tractarà en la propera edició de Vilelles. Hi destaquen 2 noms més; el de Manel Pla, alcalde de Palafolls durant la Guerra Civil i el de Balbina Pi, una anarcosindicalista que es va amagar en un mas de Palafolls abans d’exiliar-se a França un cop acabada la guerra.

La revista tractarà altres reportatges i articles relacionats amb la història i el patrimoni de Palafolls.

Els tres números anteriors de Vilelles es poden consultar en línia al web de l’Ajuntament de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics