URGENT

Comencen les negociacions per aprovar el pressupost de l’any que ve

Compartiu aquesta història

El govern municipal, amb el suport dels tècnics responsables de l’àrea econòmica de l’Ajuntament, estan  acabant d’elaborar l’esborrany de proposta per als pressupostos municipals del 2024.

Aquest serà el document base a partir del qual els tres partits amb representació municipal hauran d’asseure’s per trobar punts d’acord.

Ara com ara, la previsió és que el proper dia 23 de novembre es convoqui el ple ordinari de l’Ajuntament i que, en l’ordre del dia, s’inclogui el debat dels pressupostos municipals per l’any que ve. 

En aquestes tres setmanes el govern local intentarà trobar el suport d’algun partit de l’oposició per poder tirar endavant el pressupost de l’Ajuntament.

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, explica que el pressupost són faves comptades. El batlle recorda que les ordenances aprovades la setmana passada marquen els ingressos previstos per l’any que ve, i que són bàsicament pel funcionament normal del consistori. L’espai per a les inversions vindrà determinat per les possibles subvencions o pels diners que ha deixat la venda dels terrenys de l’antiga Escolor.

Tot i aquest poc marge, l’alcalde començarà aquesta setmana la ronda de contactes amb l’oposició per acordar o consensuar els pressupostos municipals pel 2024.

El PSC és conscient del poc marge de negociació que permeten els ingressos aprovats la setmana passada. La seva portaveu, Dolors Agüera, explica que prop de 98% dels diners que entraran l’any vinent a l’Ajuntament serà per pagar treballadors i els serveis bàsics ja establerts i que només es pot negociar amb les inversions.

Mònica Armada, portaveu de Palafolls Som, explica que el govern ja ha estès la mà a tota l’oposició per treballar aquest document, però preveu que no serà fàcil trobar acords, com tampoc ho va ser per pactar les ordenances.

El pressupost municipal aprovat fa un any i corresponent a l’exercici d’aquest 2023 ha estat de 10.7M€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics