El Govern regularà els habitatges d’ús turístic a Palafolls amb un règim de llicència urbanística prèvia

El Govern de la Generalitat ha aprovat un Decret llei per regular els habitatges d’ús turístics que hi ha al conjunt del territori. Mitjançant una llicència urbanística i una autorització turística, es regularà aquests tipus d’immobles a 84 municipis de l’àmbit metropolità de Barcelona que presenten problemes d’accés a l’habitatge o que compten amb més de 5 pisos turístics per cada 100 habitants. 

L’augment en el nombre de pisos turístics en gran part dels municipis catalans ha fet que el Govern adopti mesures urgents per evitar que s’incrementin els canvis d’usos en aquest tipus d’habitatges. Els canvis afecten, però, a un nombre reduït de municipis, 262 a Catalunya dels quals 84 són de la Regió Metropolitana de Barcelona. En concret, afectaran als pobles i ciutats on la demanda d’habitatge estigui acreditada i de mercat tensionat, i on hi existeixin actualment més de cinc pisos turístics per cada 100 habitants. 

Aquests municipis, llavors, no podran atorgar llicències d’obertura de pisos turístics fins que adaptin el planejament urbanístic al nou Decret llei per fer compatibles l’ús turístic amb el de l’habitatge dels pisos. Així, només serà possible si, a la vegada, poden justificar que compten amb prou sòl per a habitatges destinats al domicili habitual i permanent de la població que hi resideix. En cap cas, però, no es podran atorgar més de 10 llicències de pisos turística per cada 100 habitants. 

El llistat de municipis afectats per aquesta nova regulació s’actualitzarà cada cinc anys. Pel que fa al Maresme, entre d’altres, es troben Palafolls, Malgrat de Mar i Calella.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics