URGENT

Dues empreses es presenten per rehabilitar el Castell

Compartiu aquesta història

Un cop acabat el termini de presentació d’ofertes, només dues empreses opten a aconseguir el contracte per a fer la primer part de la rehabilitació del Castell de Palafolls. Uns treballs que podrien començar abans de finals d’any.

Sigui com sigui, tot just ara s’han obert les dues ofertes presentades i la mesa de contractació està avaluant les dues propostes.

Aquesta primera fase busca consolidar les estructures perimetrals del castell en dos focus principals. La primera actuació s’enfoncarà a les parets sud i est, les de l’entrada principal al recinte sobirà, el més antic del castell, i tota el mur  que s’enfoca cap a Palafolls.

En aquesta part se segelleran les fissures, es farà el rejuntat de les pedres  amb morter de calç en les àrees que han quedat desprovistes, s’eliminará la vegetació dels murs i també es preveu aixecar petits murs de seguretat, respectant la tipologia constructiva original en diferents punts, com ara al mirador de sobre l’ermita o en l’actual gran obertura de la paret.

A més la intervenció preveu una prospecció arqueològica en la zona compresa entre l’entrada al castell i les escales de l’ermita. Un espai que mai ha estat estudiat fins ara. 

El pressupost base de licitació de les obres de la primera fase és de 275.000€, tot i que les dues empreses que es presenten han fet rebaixes del preu inicial. Les dues també es comprometen a fer les millores previstes a la licitació que  inclouen reparar els gabions amb pedres situats a la zona d’aparcament i l’oferiment de baranes i tancaments de seguretat.

Un cop la mesa de contractació avalui detingudament les propostes, es podran adjudicar els treballs que s’hauran de completar en sis mesos, un cop es faci el replanteig.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics