Malgrat busca alternatives al pavelló Germans Margall per celebrar les revetlles populars

Pavelló Germans Margall

l’Ajuntament està repensant les activitats multitudinàries que es fan tradicionalment al Pavelló Germans Margall i que actualment no es poden fer. És el cas del Cap d’any, el Quinto de Nadal, o les activitats de la Festa de Sant Roc a principis de desembre.

El motiu és que el pavelló està, ara com ara, dins el radi de 500m al voltant de l’empresa farmacèutica AGC Pharma,  l’antiga Boeringher, cosa que limita les activitats públiques al seu voltant per motius de seguretat.

Ho explicava al ple d’ahir el regidor d’urbanisme, Jofre Serret.

El regidor, però, avança que el radi genèric de 500m de risc d’afectació al voltant de l’empresa es pot reduir si Protecció Civil avalua diferents informes que acreditin la possibilitat d’evacuació en cas d’emergència. Diu Serret, que ara com ara, els informes remesos a Protecció Civil permeten pensar que el radi de risc al voltant de l’empresa serà menor als 500m  i que per tant, quan estigui reconegut oficialment i s’actualitzi el pla d’autoprotecció de l’equipament, es podran tornar a fer activitats multitudinàries al pavelló Germans Margall.

La farmaceutica AGC Pharma està en fase d’ampliació de l’activitat a Malgrat, a tocar de la platja. Aquesta ampliació suposarà que la planta augmenti l’afectació per risc químic. Això obliga a Malgrat a modificar el seu Pla d’actuació Municipal i el seu pla de protecció civil municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics