URGENT

La Diputació atorga 221.000€ a Palafolls per ajudar a tancar l’any sense dèficit i assegurar liquiditat pel 2024

Compartiu aquesta història

Aquest dijous l’entitat provincial ha aprovat, la distribució del nou fons extraordinari destinat als ajuntaments de la demarcació.

Són uns ajuts dividits en dues fases. La primera, que es pagarà aquest desembre amb la intenció que les corporacions locals puguin tancar l’any sense dèficit, deixarà a Palafolls 147.000€, mentre que la segona, que al nostre poble ascendeix a prop de 74.000€, es destinarà per tal que puguin començar l’any amb la liquiditat necessària. En total, doncs, Palafolls rebrà 221.000€ en aquests dos exercicis.

La quantitat dels ajuts s’ha fet calculat d’acord amb criteris públics, objectius seguint la línia d’altres ajuts semblants atorgats, com una assignació mínima a cada ajuntament, el nombre d’habitants, la desocupació o l’extensió territorial del municipi.

Aquests diners atorgats es podran destinar a dues línies d’actuació. La primera línia preveu accions com les reparacions, manteniment i conservació d’infraestructures i béns locals; amortir l’increment del preu dels subministraments; la modernització dels sectors econòmics tradicionals; o també per a actuacions de foment del turisme sostenible i responsable, de l’esport i de l’ocupació de qualitat.

Per últim també es pot destinar per a la reducció de la bretxa digital i la inserció laboral dels col·lectius en situació de vulnerabilitat.

D’altra banda, existeix una segona línia per a inversions sobre l’espai públic, en equipaments energèticament sostenibles i socialment integradors, en infraestructures urbanes orientades a fomentar la sostenibilitat ambiental i la transició energètica i en la posada en valor del patrimoni arquitectònic local. També serà una línia de suport en l’amortització anticipada del deute.

A Malgrat es destinaran  en total 336 mil€, a Tordera, prop de 400 mil, i a Santa Susanna 143 mil.

Ara els ajuntaments hauran d’acceptar aquest ajut abans de finals de mes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics