7 empreses opten a canviar l’enllumenat de Palafolls

Ja ha acabat el termini de presentació d’ofertes al concurs públic per trobar l’empresa que haurà de canviar  l’enllumenat públic de gran part del municipi, especialment les lluminàries del centre de la nostra vila, però també amb actuacions a Mas Reixac, Santa Maria, Sant Genís o Mas Carbó

En total s’han presentat 7 empreses, el que suposa una de les licitacions més concorregudes dels últims temps a l’Ajuntament. De les 7 empreses 5 són petites i mitjanes empreses de Palafrugell, Barcelona o Cornellà, i les altres dues són grans empreses de serveis.

Tot just ara ha començat el procés d’avaluació de les ofertes presentades per fer aquests treballs, valorats en 560.000€. De moment ja s’ha  constatat que totes les empreses presentades preveuen fer els treballs per sota d’aquest preu marcat, amb rebaies que van del 2% al 14%.

El projecte inclou  canviar a tecnologia Led aquelles llumeneres que encara no ho són. En aquesta primera fase implicarà la renovació de pràcticament totes les llums del centre de Palafolls i de Mas Reixac i actuacions més puntuals en d’altres àmbits de la nostra localitat.

També s’eliminarà l’enllumenat actual del carrer Major, amb fanals suspesos en mig de la via, per uns de nous, així com també es canviaran els llums de l’avinguda Costa Brava. En aquest vial, una de les artèries viàries del poble,  es procedirà a introduir un nou sistema de fanals. De fet fa mesos que es va fer una prova pilot en un tram de la via. La intenció és posar llum viària a tota l’avinguda i uns fanals més baixos, que resseguiran el parc de Joaquim Ruyra, per donar molta més llum als vianants.

Un cop analitzades i valorades les ofertes es triarà l’empresa que farà els treballs. Tindrà un termini màxim de 3 mesos per fer els canvis previstos en el projecte, pel que en el primer trimestre del proper any ja haurien d’estar finalitzats.

Aquesta operació compta amb una subvenció del 90% del cost de l’obra, finançat per la Diputació  a través del Programa sectorial renovables 2030. El 10% restant l’aporta l’Ajuntament de Palafolls de fons propis.

On s’Actuarà?

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics