URGENT

Palafolls entra en fase de preemergència per sequera i augmenten les restriccions

Compartiu aquesta història

El nostre municipi, i totes les localitats veïnes han entrat en la fase de preemergència per sequera. Ho ha decretat el Govern aquest dimarts per als 202 municipis que depenen del sistema Ter-Llobregat. 

Aquest canvi de fase implica un augment de la restricció de la dotació màxima d’aigua per habitant i dia, que passarà dels 230 als 210 litres. 

En el darrer any, Palafolls ha superat aquest llindar dels 210 litres per habitant i dia en 10 mesos. Només al maig i aquest octubre, el nostre municipi ha gastat menys d’aquests 210 litres per habitant i dia. Això vol dir que caldrà estrenye’s el cinturó i tancar l’aixeta. 

Davant la situació de sequera, l’executiu ha fet una crida a “forçar” l’estalvi d’aigua per allunyar la fase d’emergència, que implicaria restriccions al consum domèstic d’aigua potable.

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha assenyalat que l’objectiu de l’entrada en fase de preemergència és fer una crida a la ciutadania a incrementar l’estalvi d’aigua abans d’arribar al llindar d’emergència. Una fase en la que es podria entrar  quan els embassaments de les conques internes catalanes arribin a un 16% de la seva capacitat, cosa que està a sols un pas, ja que ara com ara, es troben en un 18,5%. Mascort ha qualificat la situació d”emergència nacional”.

Amb aquesta nova fase es manté la prohibició d’omplir piscines privades d’ús individual o unifamiliar i només es permetrà reomplir parcialment o un primer ompliment de piscines d’ús públic, incloses les piscines municipals o les dels establiments turístics, centres esportius, lúdics, i també les piscines d’ús privat de les comunitats de propietaris. 

De la mateixa manera, es manté la prohibició de netejar amb aigua potable els carrers, el clavegueram, el paviments, les façanes entre d’altres. En el cas de la neteja de vehicles, l’ús de l’aigua queda limitat, com en fase d’excepcionalitat, a la neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics