URGENT

Instal·len 253 plaques solars per l’autoconsum a la Depuradora de Blanes

Compartiu aquesta història

La Depuradora de Blanes ja compta amb una nova planta solar fotovoltaica per a l’autoconsum de l’equipament. La intenció d’aquesta millora és cobrir parcialment l’increment del consum que ha provocat la posada en marxa del tractament terciari de la depuradora i l’aportació d’aigua regenerada al riu Tordera.

Tal com expliquen des de l’Ajuntament de Blanes, aquesta acció s’inclou dins de la línia estratègica de l’empresa per potenciar l’ús de fonts d’energia renovables i contribuir a la sostenibilitat ambiental, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030. 

Concretament, s’han instal·lat 253 plaques solars en una superfície de 918m2, amb una potència de 100kW que permetran recuperar, aproximadament, 162.567kWh anualment. Aquesta instal·lació, també, permetrà reduir les emissions de CO2 de l’estació depuradora.

La millora en la infraestructura de la depuradora blanenca ha suposat una inversió de 101.395,75€ per part de l’Agència Catalana de l’Aigua a través d’un conveni subscrit amb el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona. Ara, aquesta planta solar fotovoltaica converteix la depuradora de Blanes en la més completa de la Costa Brava. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics