Comencen els treballs previs a la rehabilitació del Castell

Compartiu aquesta història

Aquest matí han començat els treballs previs a les obres de rehabilitació del Castell. Tal com vam anunciar fa unes setmanes, passades les festes de Nadal estava previst que comencessin les prospeccions arqueològiques a l’entrada del recinte sobirà del Castell de Palafolls. Un estudi que mai abans s’havia fet al castell i que busca conèixer què amaga l’espai interior de la fortalesa. 

Aquests treballs de prospecció són el primer pas a realitzar abans de fer les tasques de rehabilitació de la zona que busquen consolidar les estructures perimetrals en dos punts principals del castell. És per això que aquest matí s’ha fet l’acte de replanteig i s’han començat a posar les tanques per delimitar l’espai on es treballarà. 

La primera actuació es farà a les parets sud i est, és a dir, a l’entrada principal del recinte més antic i al mur que mira cap a Palafolls, a banda d’actuar en un dels murs del pati d’armes, entre altres. 
Aquesta és la primera fase del projecte de rehabilitació del Castell i s’allargarà uns sis mesos. Per tant, no es podrà accedir de nou al recinte fins, al menys, l’estiu vinent. De moment, però, encara es pot visitar fins que no comencin els treballs.

El cost previst per aquesta intervenció és de 250.000€ i anirà a càrrec de l’empresa Catarqueolegs de Manresa. Per dur-la a terme, l’Ajuntament compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona que ha aportat 200.000€. A més, també està a l’espera de la resolució d’un ajut estatal d’uns 3 milions d’euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.