URGENT

La processó de Setmana Santa es tornarà a fer al centre

Compartiu aquesta història

Després de l’èxit de convocatòria de la passada edició, la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls i l’Ajuntament han acordat repetir la processó de Dijous Sant pels carrers del centre de la nostra població. Ahir al vespre, els responsables de l’entitat i l’Ajuntament van signar el conveni per poder tirar endavant l’activitat.

Amb el conveni, l’Ajuntament subvenciona a l’entitat amb 3500€ per fer aquesta la tarda del proper 28 de març. A banda el consistori també assumeix la despesa de seguretat i neteja, alhora que cedeix l’ús del Forroll, el MiD i el teatre com a punts logístics de l’activitat.

El conveni, però, encara no detalla quin serà el recorregut que farà la processó de la Verge dels Dolors, la imatge que venera la confraria palafollenca des de la seva fundació.

És el tercer any que hi ha acord entre consistori i confraria per col·laborar en la realització d’aquesta activitat religiosa deixant enrere anys de presència dels antics legionaris de Barcelona que desfilaven amb uniforme militars portant el seu crist.

Superada aquella etapa, Confraria i Ajuntament van començar a col·laborar l’any 2022 amb l’última edició de la processó feta als carrers de Sant Lluís i que va tenir escàs ressò. L’any passat es va impulsar l’activitat traslladant-la al centre de la vila i, per primera vegada, amb el reconeixement de l’església que fins llavors s’havia mantingut al marge de l’activitat.

A banda, l’entitat ha fet a les saber a les seves xarxes socials que, com cada any, busquen voluntaris que participin de la processó. Tothom interessat es pot posar en contacte amb ells des dels perfils habilitats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics