URGENT

Palafolls entrarà en emergència per sequera

Compartiu aquesta història

Aquest dijous, està previst que declarar l’emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat del qual depenem per les reserves d’aigua. I, és que, actualment, es troba en un 16’34% de la seva capacitat i es preveu que en els propers dies baixi per sota del 16%, el que suposaria arribar a mínims històrics. 

Les noves restriccions que s’aprovaran afectaran 202 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Girona, entre ells Palafolls. Un cop s’aprovi la nova situació d’emergència, la limitació d’aigua serà de 200 litres per habitant i dia. En el cas dels usos agrícoles, es reduirà fins al 80%, a la ramaderia fins al 50% i en els usos industrials i recreatius serà del 25%. 

A Palafolls, recordem que, els mesos de setembre, novembre i desembre s’ha sobrepassat el límit permès de consum d’aigua. De fet, al desembre es van consumir 232 litres per palafollenc i dia, 22 més del que permetia l’Agència Catalana de l’Aigua.

Precisament, ahir l’alcalde de Palafolls al programa Assumptes Interns d’aquesta emissora va informar que, un cop estigui enllestida la nova ordenança d’estalvi d’aigua i el pla de sequera, des de l’Ajuntament es podran revisar els consums d’aigua amb dades d’AGBAR per sancionar les llars que superin els consums permesos, en cas que sigui necessari. D’aquesta manera, es busca no empitjorar la situació en la que es troba el país, a banda d’evitar que l’ACA continuï sancionant Palafolls pels consums excessius. 

Tot i no tenir encara una normativa aplicable, l’Ajuntament ja ha fet algunes accions per disminuir els consums d’aigua. Entre ells hi ha la manca de reg a les zones verdes i la rebaixa de la pressió a les canonades durant la matinada. Ara, però, està previst disminuir aquesta pressió també durant el dia. Segons Alemany, aquesta mesura no es notarà a efectes pràctics, però sí en el càlcul del consum final d’aigua que es faci a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics