URGENT

ERC es planteja continuar governant en minoria, tot i no tancar la porta a un pacte estable

Compartiu aquesta història

La primera entrevista del programa Assumptes Interns de Ràdio Palafolls ha rebut com a convidat l’alcalde, Francesc Alemany. Amb ell s’ha repassat l’actualitat de Palafolls després d’haver guanyat al maig de l’any passat les eleccions municipals, tot i no haver aconseguit una majoria absoluta com l’anterior mandat.

Justament aquesta minoria ha comportat que el govern hagi hagut de pactar amb l’oposició els grans temes a tractar, com són les ordenances municipals i el pressupost per aquest 2024. Malgrat tot, les converses d’ERC i Palafolls Som van permetre l’aprovació d’aquestes i altres propostes que s’han fet al llarg d’aquests mesos. 

En aquest sentit, l’alcalde ha posat en valor aquesta ben entesa amb part de l’oposició. Tot i que indica que continuaran governant en minoria, Alemany no descarta un pacte estable, en cas que es doni la situació. 

Precisament, un dels temes que més debat ha causat des que va començar el nou mandat i, tenint en compte la situació econòmica del consistori, ha estat l’augment de les taxes i impostos municipals. En aquest sentit, Alemany ha detallat que no es té la previsió d’apujar les taxes el 2025. Per part de l’Ajuntament es buscarà trobar un equilibri perquè no sigui necessària augmentar la pressió fiscal de cara l’any vinent, un fet que no ha estat possible enguany. 

Entre altres temes econòmics, ha detallat que, la venda dels terrenys d’Escolor han permès l’Ajuntament disposar de quasi 2M d’euros nets que es podran destinar a noves inversions al municipi.

Un dels punts importants en el projecte de govern d’ERC a Palafolls era la creació d’uns pressupostos participatius. La situació econòmica,però, no ho permet. Malgrat això, Francesc Alemany ha afirmat que s’intentarà trobar la manera perquè els palafollencs puguin prendre decisions sobre les noves accions que es facin al municipi, tot i no comptar amb uns pressupostos participatius definits. 

Finalment, entre altres temes tractats, s’ha detallat en quin punt es troba la situació dels nous pisos de protecció oficial que s’ha de construir a Palafolls. Fa uns mesos es va fer una primera licitació, però per un error en l’única oferta presentada, va quedar deserta. Ara, però, s’ha informat que entre març i abril es durà a terme la nova licitació. Tal com indica, tot i que la intenció del consistori era haver licitat abans la construcció dels habitatges, no s’ha pogut fer per qüestions burocràtiques externes a l’Ajuntament de Palafolls. Tot i l’endarreriment en la licitació de les obres, no es preveu que afecti als terminis de construcció dels habitatges.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics