URGENT

L’Ajuntament revisarà la nova regularització de preus del gas pels llogaters de Les Conquilles

Compartiu aquesta història

L’empresa Visoren, la que gestiona els 38 habitatges de protecció oficial de lloguer situats a Les Conquilles, vol tornar a posar al dia el cost de l’energia als seus llogaters. 

Ja fa un any va voler apujar el cost del gas en fins un 200%, cosa que va posar en peu de guerra no només als llogaters palafollencs, sinó d’altres localitats on Visoren també gestiona habitatges socials.

L’empresa al·legava aquest augment per la pujada dels preus dels subministraments. Finalment Visoren va retirar la proposta de regularització, però ara, un any després tornar a proposar un augment de preus pel gas, segons han denunciat els llogaters de Les Conquilles i l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

El batlle explica que en aquest any Visoren s’ha posat al dia amb d’altres aspectes que tenia pendent com la remodelació d’habitatges i d’algunes canonades.

Ara bé, segons l’alcalde caldrà revisar la proposta de regularització de preus del gas que proposa Visoren, ja que  segons Alemany es podria entendre com excessiva.

En declaracions a aquesta emissora, l’alcalde creu que si la regularització vol adaptar-se als preus reals dels subministraments, la pujada és massa elevada, però en canvi, si Visoren vol regularitza els preus i recuperar part del que no ha cobrat en els darrers mesos, seria un augment massa curt. És per això que Alemany assegura que caldrà estudiar a què respon aquesta proposta.

En tot cas l’alcalde explica que la fòrmula que pot usar l’empresa per augmentar el cost del gas està estipulada.

El cas és que els 38 veïns de Les Conquilles comparteixen una caldera comunitària que és la que escalfa els habitatges i proporciona l’aigua calenta. Una caldera que funciona 24 hores al dia i cada dia de l’any. El cost es reparteix a cada habitatge, independentment de l’ús de la calefacció o l’aigua calenta. 

Alemany creu que caldrà repensar la idoneïtat de l’ús d’aquesta caldera comunitària i el canvi per a comptadors individuals

De totes maneres, l’alcalde  recorda que l’Ajuntament acompanya als veïns tot i que el consistori no té ascendència, i que el vincle és entre Visoren i els llogaters.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics