URGENT

Pagesos de la Cooperativa Agrària Conca de la Tordera se sumen a les protestes

Compartiu aquesta història

Avui ha començat la segona jornada de protestes per part dels agricultors de tot el país. A Catalunya, ahir es va fer una marxa de tractors fins a Girona i avui s’ha fet cap a Barcelona on s’ha previst una reunió entre els pagesos, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort.  

Entre els pagesos que s’han mobilitzat hi ha Xavier Robert, agricultor de Blanes i membre de la Cooperativa Agrària Conca de la Tordera. Segons explica, entre les demandes que fan hi ha la necessitat d’uns preus justos i un control en l’utilització de productes fitosanitaris. Tal com detalla, actualment els productors agrícoles han de passar molts controls sanitaris per poder vendre els seus productes però, a la vegada, es venen als mercats productes que provenen de fora de la Unió Europea que no passen els mateixos controls i que utilitzen pesticides nocius. 

En aquest sentit, Robert detalla que si no es troba una solució aviat, perilla la situació dels camps. Tal com indica, cada vegada hi ha menys gent que es dedica a l’agricultura. La gent deixa el camp, perquè no hi ha possibilitat d’afrontar els costos que implica ser pagès avui en dia. A banda també, de les condicions meteorològiques i medi ambientals, com l’actual sequera.

A banda d’aquestes demandes, també s’hi afegeix el descontentament que senten amb la burocràcia que s’ha de fer després d’estar tot el dia treballant al camp, entre altres. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics