URGENT

El nou Pla General d’Inversions de la Diputació destina prop 775.000€ a Palafolls

Compartiu aquesta història

En cada mandat la Diputació de Barcelona aprova un programa de suport econòmic per tal d’ajudar als ajuntaments fer el manteniment i reposició d’infraestructures i equipaments, però també per anoves inversions. Un pla d’inversions que s’allarga tot el mandat; des  d’ara fins el 2027.

La Diputació ha repartit 260M€ assignant a cada municipi una quantitat amb l’aplicació d’una fórmula basada en  criteris objectius, equitatius i transparents de caràcter social, econòmic i territorial.

A Palafolls aquesta fórmula ha donat aquests 775.000€ dividits en dues línies. La primera, on van a parar el 80% dels recursos de l’ajuda,  destinada a un màxim de 3 projectes sostenibles madurs, és a dir que ja estiguin en licitació o en execució. 

La segona línia de suport, el 20% restant,  s’han de destinar al finançament de despeses d’inversió generalista de l’Ajuntament, sense sol·licitud prèvia.

Aquests diners, amb els que s’esperen del PUOSC de la Generalitat, i els aconseguits amb la venda dels terrenys d’Escolor, han de completar el dibuix del pla d’inversions del mandat que ja va aprovar l’Ajuntament de Palafolls al desembre.  Ho explica Francesc Alemany, alcalde de Palafolls.

En total Palafolls rebrà uns 30.000€ més que l’anterior mandat. Llavors els diners es van destinar pràcticament en la seva totalitat a l’asfaltat de carrers de Palafolls.

Pineda, amb 1.7m€, és el municipi proper  més dotació en aquest nou PGI. A Tordera s’esperen 1.3M€, a Malgrat 1.150.000€, mentre que a Santa Susanna la xifra ronda el mig milió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics