URGENT

La Generalitat compra pisos a Blanes, Malgrat i Tordera per destinar-los a lloguer social

Compartiu aquesta història

El Departament de Territori ha comprat un paquet de 395 habitatges a través del dret de tanteig al BBVA per un import de 17,7 milions d’euros amb l’objectiu d’ampliar el parc públic de lloguer social, format ja per prop de 18.300 habitatges. 

Aquests pisos estaven administrats des del 2021 per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a través d’un conveni de cessió amb l’entitat financera amb l’objectiu de mantenir les famílies vulnerables que hi vivien i adjudicar els pisos que no tenien inquilins a les persones provinents de les meses d’emergència. Ara, amb aquesta adquisició, els pisos passen a ser propietat de l’AHC de forma permanent.

En concret s’han comprat habitatges a una 80a de poblacions catalanes. A Blanes s’han comprat 2 habitatges, 4 a Pineda i 1 a Tordera i un altre a Malgrat de Mar

La compra d’habitatges per tanteig és una de les fórmules que per ampliar el parc d’habitatge públic de manera ràpida i efectiva i, en molts casos, mantenir les famílies que hi viuen i que en moltes ocasions disposen de pocs recursos. 

En aquest cas, els habitatges adquirits al BBVA s’han comprat a un preu unitari pactat de 45.000 € per pis.

L’Agència de l’Habitatge exerceix el dret de tanteig des de l’entrada en vigor, l’any 2015, d’un decret que dóna preferència a l’Administració de la Generalitat per comprar els habitatges adquirits en un procés d’execució hipotecària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics