URGENT

Les famílies de Palafolls són partidaries de la jornada intensiva als instituts

Compartiu aquesta història

Recentment, el Departament d’Educació ha començat a estudiar l’impacte social i pedagògic de la jornada intensiva en els alumnes. La intenció, segons indica El Periódico, seria obrir la porta a la reforma horària a l’escola després d’haver encarregat un informe a l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques. 

En aquest sentit, Ràdio Palafolls ha volgut saber quina és l’opinió de les famílies sobre aquesta possible reforma horària. La resposta de la població a la qual hem preguntat ha estat clara, no els interessa la jornada partida. Consideren que la jornada intensiva és el millor horari, ja que permet els alumnes desenvolupar altres activitats quotidianes i extraescolars.

A Catalunya, actualment conviuen quatre horaris escolars diferents i la intenció del departament és unificar criteris. Concretament, el 88% dels instituts públics fan jornada intensiva, en canvi, les escoles privades-concertades i els instituts de nova creació fan jornada partida. 

Tot i les intencions del Departament d’Educació, la consellera Anna Simó va afirmar fa uns dies que es busca iniciar un debat conjunts sobre els horaris escolars. Aquest requereix un gran pacte i el consens de tota Catalunya, ja que té un gran impacte social. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics