URGENT

Palafolls instal·larà 6 nous desfibril·ladors accessibles a la via pública

Compartiu aquesta història

A finals de gener, la Policia Local de Palafolls va aconseguir salvar la vida a un home que havia patit una parada cardiorespiratòria en un bar del centre de Palafolls. Els agents fa temps que disposen d’una desfibril·lador automàtic, conegut amb el nom de DEA, al cotxe patrulla. Aquests aparells són molt útils en casos d’aturades cardíaques, ja que automàticament avaluen l’estat de la persona i fan les descàrregues elèctriques per intentar reanimar la víctima.

En tot l’any passat de les 6 actuacions que va fer la Policia en casos d’aturades cardiorespiratòries, en 4 ocasions es va poder reanimar la víctima ja sigui per l’aparell desfibril·lador a o bé per les maniobres de reanimació fetes pels agents.

Davant d’aquestes estàdístiques, l’Ajuntament de Palafolls preveu sumar 6 nous desfibril·ladors automàtics al nostre municipi i distribuir-los en espais que siguin accessibles per a la ciutadania. 

Ho explica Susanna Pla, primera tinent d’alcalde de Palafolls.

Actualment, Palafolls disposa de 4 aparells. A banda del que té la policia, també n’hi ha als principals equipaments esportius; al camp de futbol, al Palauet i a la Figuerassa. 

La intenció del consistori és ara posar-ne un de mòbil en un altre cotxe patrulla, i 5 tòtems, coneguts com columnes de vida, a la via pública en espais cèntrics de Santa Maria, Sant Lluís, prop del Casal d’Avis, a la zona escolar i un últim de cèntric, que es podria situar a la plaça Major.

Aquests aparells disposen d’un botó d’inici amb encesa ràpida, incorporen els pegats, amb dibuixos que expliquen com i on s’han de  col·locar al pit de la persona inconscient i un sistema de veu va guiant per fer la reanimació.

En total Palafolls tindria 10 aparells DEA repartits pel nostre municipi, convertint la nostra població en espai cardioprotegit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics