URGENT

Moreno va voler marxar pel mal funcionament del PSC a l’inici de mandat

Compartiu aquesta història

El regidor socialista Lluís Moreno va explicar ahir a l’entrevista de l’Assumptes Interns de Ràdio Palafolls els veritables motius que el van portar a presentar la renuncia com a regidor del PSC a l’Ajuntament el passat mes d’octubre.

Moreno explica que en els primers mesos del mandat es va sentir un zero a l’esquerra, ja que s’actuava sense consens,  no es feien reunions i ningú el tenia en compte per prendre decisions i per això va decidir plegar

La posterior trucada de Miquel González, responsable del PSC al Maresme, va fer reconsiderar a Moreno la seva decisió de deixar l’acta de regidor i segons explica, actualment la situació dins el PSC a Palafolls és molt diferent. Fins i tot, explica que des de fa un parell de mesos, el partit ha estès la mà a col·laborar estretament amb ERC per assolir enteses en aquells temes que es puguin treballar conjuntament, i deixant de votar en contra sistemàticament de les proposicions del govern municipal. 

En aquest sentit el regidor, que va ser policia local de Palafolls durant anys, explica que estan treballant en diferents projectes amb el govern, com la creació dels camins escolars que permetin accedir a les escoles de forma més segura.

Precisament Moreno creu que la sequera i la seguretat  són dos problemes actuals al nostre poble. Explica que la manca d’il·luminació suficient en alguns espais crea sensació d’inseguretat, a l’igual que les ocupació il·legal d’habitatges.

En aquest sentit ha volgut destacar la bona feina de la policia local durant anys, que ha frustrat molts intents d’ocupació. 

Tot i que actualment el cos local de policia, amb 20 agents, compleix la ràtio obligatòria, Moreno creu que necessita encara 4 agents més per poder fer serveis a la ciutadania com mantenir una OAC operativa per recollir denúncies matí i tarda, els cursos d’educació vial a les escoles o tenir un model de proximitat.

Va defensar la necessitat dels radars de velocitat per reduir accidents i creu que les neteges viàries en profunditat que es fan cada primera setmana de mes no són útils, perquè no es fan correctament i molesten als veïns.

Sobre la pujada d’impostos generalitzada per aquest any, el regidor socialista, que s’estrena al consistori aquest mandat, creu que es podia haver estudiat altres fórmules d’ingressos com fer pagar l’ocupació de la via pública amb els guals, les terrasses o les obres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics