URGENT

Palafolls ha estalviat 283.000l d’aigua durant la Marató REM

Compartiu aquesta història

Durant el mes de febrer, diversos equipaments de Palafolls s’han unit a la IX Marató RE-M d’Estalvi Energètic que lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic. 

Al nostre municipi, correctament, han participat l’Ajuntament, el Casal d’Avis, l’Escola Municipal de Música i Dansa, la Llar d’Infants Palafollets, l’Escola Mas Prats, l’Escola Les Ferreries, la Biblioteca Enric Miralles, el Teatre, el Palauet i la Figuerassa. 

En total, Palafolls ha estalviat més d’un 30% d’energia durant el mes de febrer. Eloi Burriel, responsable de la iniciativa i fundador i coordinador d’Origen, detalla que alguns dels equipaments de Palafolls han fet accions molt contundents que han permès estalviar molts energia al llarg de les quatre setmanes que ha durat la proposta. Un exemple, són les escoles de Palafolls.

Aquest és el primer any que  el nostre municipi participa en aquesta iniciativa. Des d’Origen, Burriel destaca la bona acollida que ha tingut la iniciativa i els resultats obtinguts a Palafolls. Entre altres, detalla que els escenaris als quals ens estem veient sotmesos, com per exemple la sequera, ens permeten conèixer noves formes d’actuar davant aquestes situacions. 

Concretament, les dades mostren que Palafolls ha estalviat 283 m3 d’aigua, el que equival a 5’6 piscines particulars; pel que fa a l’electricitat s’han estalviat 17.411 kw/h i 3.299 m3 de gas. Aquestes xifres suposen un estalvi total aproximat de 10.075 kg de CO2, que son l’energia que es gasta en 79 llars de quatre membres durant tot un mes o les missions anuals de 6’7 cotxes. 

Ara, les següents passes és analitzar els resultats i posar en comú amb els participants les diferents inquietuds que els hagin sorgit de la iniciativa. D’aquesta manera es buscaran noves formes de seguir estalviant energia i contribuir en la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic. 

Finalment, des de l’organització han volgut agrair l’Ajuntament de Palafolls i totes les persones que s’han sumat a la iniciativa per continuar estalviant energia un any més.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics