URGENT

Un informe permet excloure el pavelló Germans Margall i una escola de la zona de risc químic

Compartiu aquesta història

El pavelló nou i una part de l’escola Vedruna estan a menys de 500 metres de l’empresa farmacèutica AGC Pharma, l’antiga Boeringher.  La llei obliga a mantenir un radi de mig quilòmetre al voltant d’aquest tipus de factories com a zones de seguretat davant de risc químic. 

Això, per exemple, ha fet limitar l’activitat habitual al pavelló esportiu on no s’hi podien reunir més de 500 persones. 

L’Ajuntament de Malgrat va encarregar fa uns mesos un informe a petició de Protecció Civil per tal d’intentar reduir aquest radi de seguretat. Es tracta d’un informe que avalua el comportament del vent i com aquest pot ajudar a mitigar un possible incident químic a la zona.

Aquest informe, realitzat per una empresa privada i avalat per Protecció Civil, ha permès reduir aquest radi de seguretat de 500m i deslliurar tant el pavelló com l’escola de la zona de seguretat davant d’accident químic.

Ho explica l’alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas a RP.

Viñolas explica que amb aquest informen i l’aval de Protecció Civil, ja es podrà recuperar les activitats de gran format al pavelló. 

Això, però, no ha tranquilitzat als malgratencs que continuen desconfiant de la situació.És per això que l’alcaldessa proposa una trobada amb els especialistes de l’empresa encarregada de l’estudi i amb Protecció Civil per tal d’aclarir els dubtes que ha suscitat aquesta polèmica a Malgrat.

Tot i que el pavelló germans Margall i l’escola quedaran fora d’aquest espai de protecció, el camp de futbol, el cementiri o la pista polivalent encara estan dins d’aquest radio d’exclusió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics