URGENT

Ja es pot sol·licitar el vot per correu per a les eleccions a Catalunya

Compartiu aquesta història

Ja s’ha iniciat el compte enrere per a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran el proper 12 de maig. Com és habitual, es podrà votar de forma presencial o per correu, en cas que no es pugui assistir a la mesa electoral el dia assenyalat. En aquest sentit, des d’aquesta setmana i fins al proper 2 de maig, els palafollencs que tinguin edat de votar, però que no anar als col·legis electorals el dia de les eleccions, ja poden demanar el vot per correu. 

Els requisits per poder exercir el vot per correu són els mateixos que per al vot presencial: ser major d’edat el dia de les eleccions i estar empadronat al municipi en el qual es vol votar. 

Per fer la sol·licitud, cal anar presencialment a una oficina de Correus, acreditar la teva identitat i omplir un formulari on s’indica tota la documentació necessària per demostrar que pots votar. Un cop feta la sol·licitud, l’Oficina del Cens Electoral enviarà, per correu certificat, les paperetes de cada candidatura.

En cas de malaltia o incapacitat, una altra persona podrà fer el tràmit sempre que disposi d’una acta notarial i d’un certificat mèdic. En el cas de les persones residents a l’estranger, hauran de fer aquest tràmit a les oficines consulars o de forma telemàtica.

A partir d’aquí, cadascú ha de ficar dins del sobre la papereta del partit polític a qui vota i retornar-lo a una oficina de Correus que l’enviarà al col·legi electoral que pertoca. Aquest enviament es podrà realitzar entre el 22 d’abril i el 8 de maig.

Tot i poder votar per correu, aquesta acció no eximeix la responsabilitat d’entrar al sorteig per formar part d’una mesa electoral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics