URGENT

L’Ajuntament acaba el 2023 en números verds

Compartiu aquesta història

El consistori va explicar en el darrer ple  les seves comptes referents a l’any passat i tots els números són verds. L’exercici 2023 es va tancar amb un romanent de tresoreria i una liquidació pressupostària positiva i amb un endeutament pràcticament de zero.

Segons els serveis econòmics de l’Ajuntament de Palafolls, el consistori tancava l’any passat amb un endeutament de 128.000€. Dels quals la gran majoria era per una desviació en la participació dels tributs estatals de l’any de la pandèmia. Cada any l’Ajuntament rep un ingrés com avançament de la participació dels impostos que cobra l’Estat. L’any 2020, aquest avançament va ser molt superior al que realment després es va recaptar, i per això el consistori tenia la diferència com a deute. Una xifra, però, que el propi Estat ha consignat als ens locals per tal que no haguessin de suportar el deute. De fet, a dia d’avui, aquesta diferència  ja està del tot tornada i el deute de l’Ajuntament de Palafolls és d’11 mil euros, el que suposa un 1% del seu pressupost, quan el màxim permès és del 110%.

Pel que fa al romanent de tresoreria, l’Ajuntament va tancar el 2023  amb 9M€ al banc, el doble del que tenia quan va començar l’any, gràcies a la venta d’Escolor.

Pel que fa al romanent disponible per a despeses, el que és l’estalvi real de l’Ajuntament, la xifra és de 3.2M€, 400 mil euros menys que l’any anterior. Un estalvi, però, que les lleis no permeten tocar, almenys en els propers 7 anys, excepte que es destinin a eixugar endeutament.

Respecte el resultat pressupostari, és a dir, la diferència entre ingressos i despeses, el saldo ha estat positiu en 367.000€.

Això fa que tots els indicadors econòmics de l’Ajuntament de Palafolls es tanquin en positiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics