URGENT

Una trentena de ciutadans defensa la protecció de la desembocadura de la Tordera

Compartiu aquesta història

Dissabte al matí, un grup de ciutadans de Blanes, Malgrat i rodalies, juntament amb membres de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera, es van reunir a la platja de s’Abanell de Blanes per reclamar més protecció i respecte pels valors naturals de la desembocadura de la Tordera. Aquesta acció es duu a terme tot just quan nombroses espècies d’aus estan a punt d’iniciar un nou període de migració i nidificació.

Tal com indiquen des de l’entitat, de forma simbòlica, els assistents van crear una cadena humana per escenificar el límit que cal tenir present per evitar molèsties als animals que habiten aquest espai natural. Sobretot, tenint en compte, que alguns d’ells estan en perill d’extinció com el corriol camanegre i la gavina corsa. 

Tot i que els ajuntament de Malgrat i Blanes han dut a terme diverses accions per protegir aquest espai, encara hi ha una part de la població que no és conscient de la importància d’aquests indrets. És per aquest motiu que les persones concentrades aquest dissabte, van reclamar la ciutadania que encara fa ús de la llacuna i de la barra de sorra de la desembocadura del riu, que tinguin respecte i sensibilitat per aquest espai, la seva flora i la seva fauna.

Finalment, des dels Naturalistes detallen que la iniciativa també vol animar els ajuntaments a continuar millorant la protecció d’aquests espais, i a la Generalitat perquè utilitzi les seves competències per a una gestió més eficient d’aquest espai natural que està sotmès a una pressió molt intensa i que té una dotació de recursos mínima. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics