URGENT

Ja es pot consultar el cens electoral per a les eleccions al Parlament

Compartiu aquesta història

Amb motiu de les Eleccions al Parlament de Catalunya el proper 12 de maig, a partir d’aquest dilluns i fins a l’1 d’abril, la població ja pot consultar el cens electoral i constatar si compleixen els requisits per a votar.

Per comprovar-ho, només cal dirigir-se presencialment a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania amb cita prèvia. Tot i que, tothom qui disposi de certificat digital també ho pot consultar de forma telemàtica a través de la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística

Les llistes del cens electoral serveixen per confirmar si les dades personals i el domicili són correctes, ja que són les que s’utilitzaran a l’hora de fer els enviaments dels sobres i les butlletes dels partits. També hi apareix el districte i la secció a la qual es forma part, que serveix per designar la mesa electoral on s’haurà de votar. 

Així mateix, també detallen si s’han complert els requisits per votar, una dada especialment important per a les persones estrangeres que resideixen al país i que han sol·licitat el vot. Pel que fa a les reclamacions, el termini per presentar-les estarà obert fins al 2 d’abril abans de les 12h. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics