URGENT

Digitalitzat el fons patrimonial de Can Borrell 

Compartiu aquesta història

Des de ja fa uns dies es pot consultar per internet el fons patrimonial de la masia de Can Borrell de Sant Genís de Palafolls.

Aquest fons documental és especialment interessant ja que, a banda dels documents pròpiament familiars de la nissaga que ha viscut en aquest mas des de fa segles, també compta amb documents d’interès públic, ja que alguns avantpassats de Can Borrell van ser batlles de la Palafolls. 

El fet que es digitalitzin aquests documents i que siguin consultables, permet als estudiosos conèixer més profundament el passat del nostre poble. 

Tant és així, que l’apassionat per la història local, Xavier Salicrú, ja que ha pogut submergir-se en aquest fons de Can Borrell i ha trobat una carta d’un palafollenc que va participar en la guerra d’independència dels Estats Units a finals del segle XVIII en la que explica les seves aventures per terres americanes.

Salicrú destaca que els documents particulars, com aquesta carta, permeten conèixer la petita història de grans aconteixements com el cas de la Guerra d’Independència americana.

Amb el de Can Borrell ja són 3 els fons de masos palafollencs que s’han digitalitzat i es poden consultar per internet a l’Arxiu Comarcal del Maresme, després dels de Can Ribas i Can Camps.

En el mateix arxiu es poden trobar documents de l’Ajuntament de Palafolls, com padrons i llibres de sessions de plens des de finals del segle XIX, o de la Cambra Agrària del nostre poble.

Les famílies que tinguin un patrimoni documental de més de cent anys i que pugui ser interessant per ser digitalitzat, es poden dirigir a l’Arxiu Municipal de Palafolls per aquest servei que és gratuït i que facilita la feina als investigadors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics