URGENT

El nou CAP de Palafolls és més a prop de ser una realitat

Compartiu aquesta història

Divendres passat el conseller de Salut, Manel Balcells, va visitar les obres d’ampliació del CAP de Malgrat de Mar. Durant la seva estada al centre mèdic, va recordar les diferents millores que s’estan impulsant en equipaments sanitaris de la nostra zina per tal de millorar l’assistència sanitària de la ciutadania. Entre aquestes s’inclou la construcció del nou CAP de Palafolls.

Aquesta és una notícia que l’Ajuntament de Palafolls ha rebut amb alegria. I, és que, la construcció del CAP a Palafolls és un projecte que porta anys pendent de creació. Tal com detalla l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, és molt important que el departament de salut tingui la intenció de licitar el projecte aquest 2024 perquè comptar amb un CAP és una ‘necessitat’ al nostre municipi. Aquesta predisposició assegura que, de cara al 2025, el projecte estigui inclòs dins els pressupostos de la Generalitat i es faci realitat. 

En relació amb aquest projecte, el conseller va posar èmfasi en què es tracta d’una necessitat evident per la població de Palafolls, tenint en compte que actualment només disposa d’un consultori local i moltes de les consultes s’han de derivar al CAP de Malgrat de Mar. 

Alemany detalla que la creació d’aquest equipament permetria recuperar molts dels serveis que s’han hagut de derivar a Malgrat de Mar per manca d’infrestructura. Entre aquests hi ha l’ampliació d’horaris d’atenció a la ciutadania,  consultes juvenils, etc.

Segons les previsions del Departament de Salut, aquest 2024 es licitarà el projecte del nou CAP de Palafolls. Un cop estigui licitat, es podrà incloure als pressupostos del 2025 i començar a treballar per la seva posada en marxa en els terminis que s’estableixin. En aquest sentit, des de Palafolls tenen l’esperança que les eleccions i el possible canvi de govern no afectarà a aquesta licitació. I, és que, segons detalla l’alcalde, gran part dels partits tenien als seus programes electorals la construcció d’aquest nou equipament sanitari, per tant, no ha de perillar el projecte palafollenc. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics