URGENT

Palafolls constitueix el seu Comité de Seguiment de la Sequera

Compartiu aquesta història

Aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament ha creat el seu Comitè Municipal de seguiment del Pla de Sequera implantat per la Generalitat a tots els municipis catalans i que està previst al Pla d’Emergència Municipal per Sequera aprovat pel consistori a finals de l’any passat.

És l’òrgan encarregat de fer el seguiment de l’evolució de la sequera al nostre municipi; en concret dels indicadors i les mesures previstes al pla de sequera, així com de vetllar pel  compliment de les mesures establertes per l’ACA.  

El Comitè Municipal de Sequera s’ha activat aquesta setmana i està presidit per l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, i pels regidors d’urbanisme  i medi ambient; Jordi Villaret i Aleix Freixa, així com pel cap de la Policia Local, l’ingenier municipal i l’arquitecte tècnic del consistori.

En el comité també hi ha responsables tècnics i operatius de l’empresa Agbar, l’encarregada del subministrament d’aigua potable a Palafolls .

Palafolls porta 5 mesos consecutius sobrepassant el topall màxim de consum d’aigua per habitant i dia. En aquesta fase de la sequera està estipulat al nostre municipi en els 214 litres per habitant i dia. 

Tot i que s’ha anat reduint el consum mensual, encara estem per sobre d’aquesta xifra. El Pla de Sequera Municipal ja inclou mesures aplicables al nostre municipi i el comité creat aquesta setmana té la competència d’establir el règim sancionador per incompliment del que marca el pla local. També haurà d’instruir als funcionaris i policia municipal de les actuacions dels usuaris no permeses o sancionables.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics