URGENT

Palafolls inicia una nova campanya per censar i xipar les mascotes del municipi 

Compartiu aquesta història

La regidoria de Salut Pública i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palafolls ha engegat aquest mes de maig una nova campanya sobre tinença responsable d’animals de companyia. Concretament, ha iniciat una campanya informativa que té l’objectiu de facilitar la identificació de les mascotes de Palafolls i que aquestes rebin les atencions necessàries a nivell veterinari. 

La campanya tindrà dues fases. La primera d’elles s’ha iniciat aquest mes de maig i és plenament informativa. Aquesta consisteix en informar els ciutadans dels requisits legals d’identificació i inscripció al cens; de l’esterilització dels gats; i els contactes dels centres veterinaris propers, entre altres. 

La segona fase serà de control a nivell policial. I, és que els agents de palafolls comprovaran la inscripció i el cens dels animals. En cas d’identificar algun que no estigui degudament censat o xipat, es sancionarà el propietari per l’incompliment d’aquesta obligació. Les sancions, tal com indiquen des de l’Ajuntament de Palafolls, podran ser de fins a 400€, segons l’ordenança municipal de tinença d’animals. 

Precisament, per tal de facilitar i promoure la identificació i el cens dels animals, des de l’ajuntament recorden que els centres veterinaris de la zona que col·laboren amb el consistori tenen alguns descomptes sobre els preus habituals durant el mes de maig. Aquest preu també està rebaixat per a les esterilitzacions i, és que, entre altres, ara és obligatori esterilitzar els gats segons la nova llei estatal de protecció dels drets i benestar dels animals. 

Fins a finals de maig es pot demanar hora en els següents centres col·laboradors amb l’AJuntament de Palafolls: CAV Veterinaris Palafolls, NG Centre Veterinari Palafolls i Hàbitat Canet Centre Veterinari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics