URGENT

El PSC s’imposa clarament a Palafolls 

Compartiu aquesta història

Els socialistes van ser els més votats al nostre municipi aconseguint un més d’un 30% dels vots emesos en la jornada d’ahir a Palafolls. El PSC va ser la força més votada als 4 centres electorals del nostre poble i, de fet, es va imposar en les 12 meses palafollenques.

El PSC va aconseguir  1229 vots, 300 més que en les darreres eleccions catalanes del 2021.

El cap del partit a Palafolls, Joan Vila, es felicitava anit al programa especial de RP pels resultats aconseguits a Palafolls i a Catalunya, on també han guanyat clarament. Vila aposta personalment per la reedició del tripartit per governar Catalunya des de l’esquerra.

La segona força a Palafolls ha estat Junts amb un 17.4% dels vots, uns  704 en total. Els de Carles Puigdemont  van ser segona força al MiD i a Sant Genís, on van tenir els millors resultats al nostre poble, i tercera al teatre.

La representant de Junts a Palafolls, Alícia Álvarez, es mostrava satisfeta pels bons resultats del partit en el nostre poble i també, especialment, al Maresme.

ERC, que fa 3 anys va ser la segona força més votada frec a frec amb els socialistes a Palafolls,  va perdre anit  220 vots, aconseguint un 16.2% i 655 sufragis.

El líder dels republicans a Palafolls, Francesc Alemany, demanava una reflexió dins el partit després de la patacada general a Catalunya, on han perdut 13 escons i, amb els resultats a les mans, no descarta una repetició electoral.

Esquerra va ser segona força al teatre, on votava el barri de Santa Maria, i va ser tercera a la resta de col·legis electorals.

La quarta força més votada a Palafolls és VOX, amb 456 sufragis en les eleccions d’ahir. El partit d’extrema dreta va ser la segona força més votada a Sant Lluís, rere els socialistes, davant d’ERC i Junts i amb, gairebé, el doble de vots que el PP.

El PP ha estat la 5a força a Palafolls, seguit dels Comuns i d’Aliança Catalana que, amb 139 vots, ha superat a la CUP al nostre municipi.

Al MiD, on votaven els residents al centre, van votar més del 60% dels censats, mentre que a Sant Genís la participació es va quedar en el 44%. En el global, la participació a Palafolls va ser del 54.5%, 3 punts per sobre de les del 2021, però molt lluny respecte a les d’altres eleccions com la del 2017, amb més d’un 80% de participació o les del 2015 amb un 77%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics