URGENT

Retiren l’amiant de la teulada d’una empresa de Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana, una empresa de Vic especialitzada en la instal·lació de cobertes i façanes, s’està encarregant de la retirada de la coberta d’amiant de l’empresa palafollenca MAFESA

L’empresa Gilteulades ha començat a retirar de manera segura i eficaç una àrea de 6.600m2 de coberta de fibrociment amb amiant per substituir-la per una altra sense aquest component. A la vegada, també realitzaran el canvi de 1.050m2 de policarbonat compacte a la façana de l’empresa. 

I, és que, des de l’aprovació del Pla nacional per a l’eradicació de l’amiant a Catalunya 2023-2032 de la Generalitat, empreses, equipaments, ajuntaments, etc., han començat el procés de retirada de l’amiant en els edificis després que es comprovés que L’exposició a les fibres d’amiant pot afectar, principalment, els pulmons i la pleura; i provocar malalties com l’asbestosi i determinats tipus de càncer. 

Segons indiquen des de la Generalitat, l’Agència Internacional de Recerca sobre el Càncer ha classificat les fibres d’amiant com a carcinògenes del grup 1 (carcinògenes per als humans), i estableix que poden causar mesotelioma i càncers de pulmó, laringe i ovari a les persones que hi estiguin en contacte. 

L’amiant s’ha utilitzat durant molts anys en la indústria, en la construcció i en molts productes de consum per les seves propietats aïllants, de durabilitat i resistència als productes químics i a la calor, a banda també pel seu baix cost. És per això que, a dia d’avui, encara està present a les nostres vides diàriament abans no el retirin completament de tots els edificis. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics