URGENT

Malgrat de Mar celebra la primera jornada ‘Gluten Free’

Compartiu aquesta història

Aquest dijous, les Peixateries Velles de Malgrat seran l’emplaçament triat per la Regidoria de Promoció de la Salut per a dur a terme una de les seves iniciatives. Concretament, es durà a terme la primera jornada ‘Gluten Free’ amb l’objectiu principal de fer visible la malaltia celíaca.

Des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar detallen que, amb aquesta activitat, es busca acompanyar i informar els malalts que la pateixen i també a les seves famílies, així com també altres agents implicats com poden ser la restauració, l’educació i l’esport, entre altres. 

Així, aquest dijous les Peixateries Velles de Malgrat acolliran una jornada en què l’Associació de Celíacs de l’Alt Maresme-Selva Marítima oferiran tot tipus d’informació detallada sobre aquesta malaltia i com millorar la vida dels qui la pateixen amb una alimentació adequada. A més, també es comptarà amb la presència d’empreses especialitzades que oferiran una degustació de productes sense gluten. 

La celiaquia és la reacció a la ingesta del gluten, una proteïna present en alguns aliments com el blat, el sègol, l’ordi o la civada. El consum d’aquesta proteïna provoca en els celíacs una lesió intestinal que afecta la seva capacitat d’absorbir els nutrients. Actualment, es desconeix la seva causa, però se sap que hi ha un component genètic que predisposa i que, juntament amb factors ambientals, poden desencadenar la malaltia.

Tothom interessat en participar a la jornada malgratenca podrà fer-ho des de les sis de la tarda fins a les deu de la nit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics