URGENT

Malgrat licita la redacció de la 2a fase del Passeig Marítim

Compartiu aquesta història

El consistori busca l’empresa que s’encarregarà de redactar el projecte de la segona fase del passeig marítim i que ha de completar la remodelació iniciada fa ja 6 anys amb una primera fase que va reformar el passeig entre la plaça de l’Ancora i l’avd dels Països Catalans.

En aquesta segona fase, es vol completar el passeig malgratenc entre l’avinguda Països Catalans i l’avinguda Colon, a tocar de Santa Susanna. 

L’Ajuntament de Malgrat aprofitarà aquesta segona fase per reparar i corregir alguns aspectes  de la primer fase que no han agradat ni als veïns ni a l’Ajuntament.  D’aquesta manera l’encàrrec de redacció és per al  projecte executiu de la segona fase,  esmenar els errors de la Fase-1 i, a més, haurà d’incloure el tractament dels carrers perpendiculars al passeig fins al seu creuament amb l’av. Barcelona, un dels aspectes controvertits de la primera fase.

El regidor de projectes urbans, Miquel Casajuana, explica a RP, que el passeig és una de les vies més importants i visitades del poble i que cal acabar-la el més aviat possible i amb garanties. El regidor explica que, si l’adaptació de la fase 1 és senzilla, s’intentaria desenvolupar ja aquest proper hivern, per tal d’avançar, tot i que dependrà del projecte que ara s’encarrega.

Malgrat va començar la remodelació del passeig al gener del 2019 i es va inaugurar, a mig fer i amb polèmica, a l’estiu d’aquell any. Els desencontres sobre les factures a pagar entre l’empresa constructora i l’Ajuntament ha arribat als tribunals i de fet, encara no s’ha resolt.

A banda de la manca d’entesa econòmica el projecte de la fase 1, tampoc acaba d’agradar i l’Ajuntament ha començat un seguit de converses amb empresaris i veïns per trobar els principals punts febles de la primera remodelació i intentar esmenar-los ara, abans de començar la segona.

Un dels defectes més evidents del projecte anterior és que alguns serveis d’emergència no poden passar pel nou passeig. Fa un any hi va haver un incendi en un pis en aquesta zona, en el que va morir una dona, i on els camions de bombers no van poder girar pel passeig marítim. 

L’empresa que redacti el projecte també farà la direcció d’obres. La licitació té un preu de sortida de 180.000€ al que caldrà sumar-hi l’execució de les obres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics