URGENT

Les ADF del Maresme posen en marxa un nou Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals 

Compartiu aquesta història

La sequera i l’alt risc d’incendis forestals han avançat els ajuts que la Diputació de Barcelona otorga, emmarcats dins el Pla de Prevenció i vigilància contra incendis (PVI). 

Amb aquest pla, durant els dies i hores de perill alt i molt alt d’incendi, és a dir nivells 2 i 3 del Pla Alfa, la Diputació donarà suport a l’ADF amb l’activació d’una unitat de voluntaris a cada municipi de la comarca. A la vegada, això significa una injecció extra de diners pel cos de voluntaris de l’ADF. Tal com indica Aleix Duran, membre dels ADF de l’Alt Maresme, aquests diners permetran que el cos de voluntaris pugui continuar oferint aquest servei a la ciutadania. 

Malgrat aquesta aportació extra de diners, les ADF no deixen de ser un cos de voluntariat. En aquest sentit, Duran lamenta que els dies que estigui activat el Pla Alfa, si coincideixen entre setmana, serà difícil aconseguir cobrir les necessitats del cos. Tot i això, detalla que faran el possible per assegurar-les, tenint en compte que aquesta aportació extra de la Diputació serà una ajuda extra pel cos.

Pel que fa al nombre de voluntaris, des dels ADF detallen que continuen treballant en aconseguir més voluntariat dins el cos. En aquest sentit, aquest passat setembre han signat diversos convenis amb centres educatius de la comarca per tal que els alumnes puguin fer les seves pràctiques a l’ADF i, d’aquesta manera, acostar la tasca que fan a una part de la població per animar-la a col·laborar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics