URGENT

Els alumnes intoxicats a Osca descansen avui a casa

Compartiu aquesta història

Després d’un viatge de més de 7 hores, cap a la mitjanit van arribar s Palafolls la 70a d’alumnes i professors acompanyants de l’Institut Font del Ferro que es van intoxicar mentre eren de colònies a Jaca per fer esports d’aventura.

Avui cap d’ells ha anat a l’institut i descansen a casa recuperant-se dels problemes gàstrics que els ha provocat la intoxicació. 

El grup d’estudiants havia marxat dilluns cap a Jaca per gaudir d’uns dies d’activitats al Pirineu aragonès, però tot es va capgirar ahir al matí, quan a l’excursió prevista ja hi va haver un grup d’alumnes que no es trobava bé. 

A la tornada, però, ja era la majoria d’estudiants i professors. La intoxicació va endarrerir la tornada del grup, que ja estava prevista per ahir mateix.

Un cop es va veure que es podia tractar d’una intoxicació, es va seguir els protocols i es va avisar a les autoritats sanitàries que van assistir en tot moment als afectats al mateix alberg. 

Tot i que es va sospesar la possibilitat de posposar la tornada, finalment la 70a d’alumnes i professors del centre palafollenc van decidir tornar ahir mateix, més tard del previst, en un viatge que, en condicions normals, es podria fer en unes 4 hores, però que les circumstàncies dels afectats van fer que s’allargués el doble.

Als estudiants se’ls ha recomanat una dieta tova amb aliments suaus, que són fàcils de digerir, perquè l’aparell digestiu treballi poc per ajudar-lo a recuperar-se.

El centre de secundària està en contacte amb les famílies dels afectats per conèixer la seva evolució.

Per la seva part, les autoritats sanitàries del govern aragonés han explicat a Ràdio Palafolls, que un equip de veterinaris i farmacèutics han pres mostres dels aliments oferts a l’alberg, de l’aigua de la xarxa general d’abastament del poble i fins i tot d’una font de muntanya, en la que es creu que alguns alumnes haurien begut. Tot i això, molts dels afectats, com ara els conductors dels autocars, no van beure d’aquesta font.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics