URGENT

La prevenció i la precaució son dos dels elements bàsics per celebrar Sant Joan

Compartiu aquesta història

Com és habitual, la precaució és un dels elements que més es demana tenir a la població, tenint en compte que els petards i les fogueres poden causar incendis i accidents amb les persones i animals. En aquest sentit, com és habitual, Protecció Civil demana la ciutadania que tingui molta cura a l’hora de manipular el material pirotècnic. 

Entre els consells que han donat a la ciutadania hi ha que es tingui consideració per la ciutadania i que s’eviti posar en perill les persones, animals i béns, sense provocar sorolls excessius o altres molesties per sobre del raonable en una festa com Sant Joan.

En el cas de les persones, es demana que es tingui en compte que hi ha ciutadans amb hipersensibilitat al soroll. En aquest sentit, demanen que qui vulgui llençar petards s’informi si l’ajuntament ha habilitat alguna zona destinada a aquesta pràctica. En el cas de les persones amb hipersensibilitats, els recomanen utilitzar auriculars amb cancel·lació de soroll que rebaixaran el so dels petards i reduiran el malestar. 

En el cas de les mascotes, al tenir el sentit de l’oïda molt més desenvolupat que nosaltres pateixen molt més els soroll dels petards. I, és que, aquesta època de l’any és un dels moments en què més pèrdues i accidents hi ha amb els animals de companyia a causa de l’angoixa que els provoquen aquest tipus de sorolls. En aquest sentit des de la Protectora de Palafolls, una de les seves responsables, Ester López recomana estar amb les nostres mascotes una nit com aquesta. 

En cas que no sigui possible, demanen molta prevenció abans de Sant Joan i l’adequament d’un espai on els animals se sentin segurs en cas que escoltin petards, com per exemple banys o soterranis, a banda de posar-los música o la televisió perquè no escoltin el soroll de l’exterior.

Per part  del consistori també demanen la població que gaudeixi de la festa de manera segura i tenint precaució, entre altres, amb la manipulació del material pirotècnic sobretot amb els menors d’edat. Per qualsevol necessitat, recorden que es pot contactar amb els bombers trucant al 112 o amb la Policia Local de Palafolls al 608.740.404.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics