URGENT

Blanes aprova el seu Pla Local LTGTBIQ+ amb l’abstenció d’ERC i VOX

Compartiu aquesta història

Avui, 28 de juny, és el dia de l’Orgull o Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual que reivindica la igualtat i la no discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat.

Coincidint amb aquesta celebració, el ple de l’Ajuntament de Blanes va aprovar anit el seu Pla Local LGBTIQ+ pel quadrienni 2024-2028. El document vol promoure el respecte per la diversitat afectiva, sexual i de gènere, així com eradicar l’LGBTIfòbia. 

Aquest pla va rebre el suport de totes les forces del plenari, excepte d’ERC i Vox que es van abstenir en la votació. Els republicans van considerar que se’ls havia lliurat amb poc temps per poder-ho estudiar, mentre que el partit d’extrema dreta no va donar cap explicació del sentit del seu vot.

A banda de marcar nous protocols i mesures d’actuació davant la LGTBIFobia, el nou pla ha d’ajudar també a aconseguir la participació ciutadana amb el registre d’associacions pels drets LGBTIQ+.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics