URGENT

El Consell Comarcal reclama més diners per prevenir incendis

Compartiu aquesta història

El Consell Comarcal del Maresme ha demanat a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona que s’ampliïn les partides pressupostàries destinades a gestió forestal per prioritzar la prevenció d’incendis. 

La demanda sorgeix d’una sessió de treball d’urgència en la que s’ha tractat l’actual estat de decaïment dels boscos del Maresme, on hi han participat associacions de propietaris forestals, els parcs, la Federació d’ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) de la zona i el Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals (GRAF) de Bombers de la Generalitat de Catalunya. 

Els assistents van coincidir en la necessitat urgent d’incrementar la gestió forestal com a mesura de prevenció de possibles incendis forestals que posarien en perill les persones i els béns.

Ara com ara, la gestió forestal és mínima a la comarca, bàsicament per les escasses línies de subvenció, l’atomització de la propietat de les finques forestals (més del 65% dels boscos maresmencs són micropropietats privades) i que un elevat percentatge de propietaris no estan associats, no es troben en àrees de gestió prioritària o no tenen plans de gestió, fets que impossibiliten l’accés a fons de finançament.

Per això també el CCM demana als propietaris que s’agrupin en associacions per fer més àgil la gestió i poder concórrer a línies d’ajudes.

Els boscos són essencials per mantenir la biodiversitat d’un territori i també una peça clau per frenar el canvi climàtic. En el cas del Maresme, a més, juguen un paper crucial en l’aportació de sediments al litoral i actuen com a barrera per evitar les temudes rierades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics