Cap empresa es presenta per construir els 20 habitatges de protecció oficial de Palafolls

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament buscava una empresa per fer el projecte executiu i la construcció de 20 nous pisos de protecció oficial, que es destinaran a lloguer assequible. De fet, l’empresa també havia de fer la gestió posterior dels habitatges.  El concurs públic per trobar l’empresa, per un valor de 2.7M€, ha quedat desert, ja que no s’ha presentat cap oferta.

Era la segona vegada que s’ha fet una licitació per trobar l’empresa que hauria de tirar endavant aquests habitatges dotacionals. En el primer intent, l’any passat, també va quedar desert ja que l’única empresa que es va presentar va cometre alguns errors en la seva oferta.

Aquest contratemps obliga a l’Ajuntament a buscar una solució, ja que el calendari apreta i els terminis es comprimeixen. 

La construcció d’aquests habitatges compta amb prop d’1M€ del  “Programa d’ajuts a las construcció d’habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients” inclòs dins el “Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència”, dels fons Next Generation de la Unió Europea. 

Això fa que els pisos, com la resta de projectes Next Generation, hagin d’estar acabats abans del març del 2026, ja que, en cas contrari,  s’arrisquen a perdre el finançament europeu, cosa que faria inviable el projecte.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, assegura que ja estan estudiant una 3a licitació o un altre mecanisme d’adjudicació  per desencallar la situació actual. El batlle creu que encara hi ha temps per fer el projecte amb garanties de terminis amb Europa, ja que els pisos estan pensats per ser preindustralitzats.

Aquests nous habitatges s’han de construir en la prolongació del carrer del Mig,  entre el carrer de baix i el pàrquing de les rentadores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.