S’inicia el període de notificació d’activitats amb risc d’incendi forestal

Compartiu aquesta història

Des d’aquest dimecres o fins al pròxim 14 de març, les activitats que tinguin algun risc d’incendi forestal que incloguin cremes o focs s’hauran de comunicar a la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi de la Generalitat de Catalunya. 

Aquesta norma és exclusiva per a les microexplotacions o petites explotacions agràries que s’efectuin en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. 

La comunicació serà notificada abans de l’activitat. Concretament, la persona ha de complir les mesures i les condicions de la declaració, tot i que no cal que esperi una resposta per part de l’Administració per a dur a terme l’activitat. 

La resta de l’any, la crema de restes vegetals agrícoles, forestals i de jardineria està prohibida. Pel que fa a la resta d’activitats que tenen risc d’incendi forestal continua la prohibició. 

Segons la llei, durant tot l’any i a tot el territori està prohibida la crema de restes vegetals agrícoles, excepte per microexplotacions o petites explotacions agràries en el termini previst; la crema de restes de jardineria; i la crema de restes forestals, excepte si l’òrgan competent dona permís per evitar incendis forestals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.