URGENT

EL PSC del Maresme demana rescatar el pacte de Mobilitat de la comarca

Compartiu aquesta història

 

Els socialistes valoren positivament l’anunci de rebaixa dels peatges a la C-32 al seu pas pel Maresme així com les inversions associades per millorar la connectivitat d’algunes vies. Tot i això consideren que les mesures són del tot insuficients.

Els diputats al Parlament Jordi Terradas i Alícia Romero, acompanyats pel primer secretari del Maresme, Xavier Amor, i regidors de diferents poblacions de la comarca han reclamat “recuperar l’esperit” del Pla de Mobilitat del Maresme signat l’any 2010 des del CCM. Aquest document especificava les mesures que calia prendre per resoldre els greus problemes de mobilitat que pateix la nostra comarca.

D’altra banda, el PSC considera indispensable que es revifi la Comissió de Mobilitat creada en el Consell Comarcal per tornar a “liderar” les actuacions i, en especial, el calendari d’execució de les mesures que afecten al territori. Els socialistes creuen que les solucions a la mobilitat del Maresme s’han de buscar en el debat amb totes les forces polítiques i cercant el consens defugint de qualsevol apriorisme, tal i com es va fer en el Pla de Mobilitat del 2010.

 

Aquell document per millorar la mobilitat al Maresme va tenir el vistiplau del PSC, CiU i ERC que llavors compartien govern en el Consell Comarcal.

A banda del debat sobre els peatges de l’autopista i les inversions per fer laterals que descongestionessin la via i asseguressin una millor connexió entre els pobles de muntanya, també es va posar l’accent en el transport ferroviari i en el transport públic. En aquest sentit el document ja demanava trens semidirectes a BCN i una línia orbital ferroviària que uniria Mataró i Granollers.

En l’àmbit del transport públic, l’acord plantejava la connexió directa de busos amb Barcelona dels pobles del Baix Maresme que no disposen d’estació de tren i la transformació definitiva de l’actual N-II en via urbana.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics