URGENT

Cau un 3% la renda disponible bruta dels palafollencs

Compartiu aquesta història

 

Entre els anys 2009 i 2010, renda familiar destinada a consum i estalvi dels palafollencs ha descendit un 3%, un baixada generalitzada arreu de Catalunya, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya.

Cada palafollenc tenia una renda de 14.400 € l’any 2009, mentre que un any més tard, la xifra es situava en els 13.600€, 3500 menys que la mitjana del Maresme i també inferior a la mitjana catalana que no arriba als 17 mil€.

Aquesta dada mesura els ingressos de què disposen els residents de PLF per destinar-los al consum o a l’estalvi. Aquesta renda no només depèn dels ingressos de les famílies directament vinculats a la retribució per la seva aportació a l’activitat productiva (sigui remuneració amb un salari o fruit de l’excedent brut d’explotació), sinó que també està influïda per l’activitat de l’Administració pública mitjançant els impostos i les prestacions socials.

En aquest sentit 6 de cada 10€ de la renda de les famílies de PLF prové d’un salari, mentre que 2 de cada 10 ve directament de les prestacions social i els 2 restants de l’excedent brut d’explotació, unes xifres similars a la mitjana catalana.

De fet la renda dels palafollencs és la més baixa de tots els pobles veïns.

Blanes té 15.200€, Malgrat 14.700, Pineda 14.400 i Lloret no arriba als 14.000.

Per elaborar la renda familiar disponible bruta per habitant es prenen com a referència les estimacions de població a 1 de juliol, tancades al març del 2013, realitzades per l’Idescat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics