URGENT

2 anys de presó per falsificar factures de l’Ajuntament de Blanes i cobrar 80 mil €

Compartiu aquesta història

 

El fiscal i la defensa han pactat una pena de 2 anys de presó i una multa de 900 euros per al veí de Blanes, que ha estat jutjat aquest dimecres, acusat d’intentar cobrar més de 80.000 euros a l’ajuntament de la localitat falsificant documents públic fa 6 anys.

El fiscal sol•licitava per l’acusat, per un delicte continuat de falsificació de document oficial i d’estafa, una pena de tres anys de presó i 1500€ de multa

Finalment, l’acusat ha reconegut els fets i defensa i fiscal han acordat una pena de 2 anys, que no haurà de complir perquè no té antecedents.

Fiscalia i defensa han pactat la rebaixa de la pena aplicant una atenuant de reparació del dany, perquè va tornar els diners.

Segons el relat del fiscal, el processat va elaborar una carta simulant la firma de l’interventor del consistori i usant una reproducció fotomecànica del segell de l’Ajuntament de Blanes.

En aquesta carta, posava en coneixement de la Caixa que la seva empresa de construccions, tenia autoritzats dos cobraments per valor total superior als 80 mil €.

Per cobrar aquestes sumes, també va falsificar les dues factures acompanyades de l’acceptació i la conformitat de l’ajuntament, tornant a simular la firma de l’interventor i a usar el segell municipal.

Amb tots aquests documents, Oliva se’n va anar fins a una oficina de l’entitat bancària a Quart perquè li anticipessin els imports de les dues certificacions i que li ingressessin els diners.

El processat va aconseguir cobrar la quantitat demanada, però poc després, quan el banc va reclamar els diners a l’Ajuntament de Blanes, es va descobrir que la documentació era falsa.

Llavors l’entitat bancària va reclamar els diners a la societat de l’acusat que, pocs dies després, va retornar íntegrament l’import, pel que l’Ajuntament de Blanes no va patir cap perjudici econòmic.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics