URGENT

Alumnes de l’escola de música de PLF participen a la Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una iniciativa que neix l’any 2011 amb l’objectiu de treure tots els instruments tradicionals de les seves formacions habituals i integrar-les a una gran orquestra.

D’aquesta manera gralles, tarotes, timbals, panderos, panderetes, acordions, flabiols, sacs de gemecs i tots els instruments propis de la cobla de sardanes treballen conjuntament formant una sola obra i aconseguint així sumar la seva sonoritat pròpia.

Aquesta orquestra està formada per joves d’entre 12 i 26 anys estudiants de les escoles de música d’arreu del territori català, que es reuneixen només en ocasions especials, normalment un cop l’any.

La propera reunió serà aquest cap de setmana en motiu de la Fira Mediterrània que es celebra a Manresa amb diferents actuacions. Entre aquestes hi ha, diumenge, la de la Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals, que actuarà al migdia oferint la seva tercera actuació.

Entre la 50a de músics que composen aquesta orquestra hi haurà diumenge 14 alumnes de l’escola Municipal de Música de PLF.

En concret l’actuació comptarà amb trompetes, fiscorn, trombó, flabiol i tenora provinents de PLF i més concretament, de la Cobla de PLF, que des dels seus inicis ha anat incrementant el seu prestigi, com es reafirma amb la participació d’aquesta 15a de membres a la Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals.

Per veure l’actuació de l’orquestra, l’Escola de Música ha organitzat un autocar per anar a Manresa aquest diumenge. Es pot sol•licitar més informació a la pròpia escola de Música de PLF.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics